Fitte Start – een eerste stap naar herstel

Zorgaanbod: In een groep

Fitte Start – een eerste stap naar herstel

Het nieuwe zorgprogramma “Fitte Start: een eerste stap naar herstel” staat in het teken van leefstijlverbetering en gaat uit van de eigen veerkracht van de cliënten. Met het programma willen wij een stap maken om digitale technieken duurzaam te implementeren in onze organisatie en het bestaande knelpunt van de grote wachtlijst op te lossen.

Voor wie?

De Fitte Start is speciaal gericht op jongvolwassenen (18+) die bij ons op de wachtlijst voor intake staan of die momenteel wachten op onderzoek en/of behandeling. Te denken valt aan jongvolwassenen die gelijk actief willen starten met hun behandeling door meer inzicht te krijgen in hun huidige leefstijl en hoe zij die kunnen verbeteren.

Doel

Het doel van het nieuwe zorgprogramma is om jongvolwassenen een mogelijkheid te bieden om direct vanaf de aanmelding een eerste stap naar herstel te maken. Hierdoor zijn wij ervan overtuigd dat de vervolgbehandeling bij ons effectiever zal zijn.

Werkwijze

 Het programma bestaat uit:

  • Psychomotorische therapie in groepsverband (fysiek) gericht op lichaamsbesef, mindfulness en het herkennen en reguleren van spanning;
  • Cognitieve gedragstherapie in groepsverband (digitaal) gericht op psycho-educatie over leefstijl (gezonde voeding, slaappatroon, bewegen), geestelijke gezondheid en psychische problematiek;
  • E-health behandelmodules via Therapieland, zodat de cliënt gemakkelijk zelf op een moment naar keuze de digitale behandelmodules door kan nemen;
  • Telemonitoring via een app waarbij de cliënt op meerdere momenten van de dag korte vragen toegestuurd krijgt over zijn psychische gezondheid;
  • Leefstijlmonitoring door het gebruik vaneen Fitbit* die het slaappatroon, de hartslag en de bewegingen meet van de cliënt en door middel van reminders structuur geeft aan de dag.

Het programma duurt ongeveer 10 weken of totdat jouw behandeling bij PKJP kan starten. In het filmpje legt onze psychomotorisch therapeut uit hoe de therapieën eruit zullen zien en wat je precies kunt verwachten van het programma.

Ben je hierin geïnteresseerd? Dan kun je jezelf aanmelden bij jouw hulpverlener/telefonische screener en ontvang je een uitnodiging met praktische informatie.

*Gedurende de deelname aan het zorgprogramma Fitte Start krijgt de cliënt vanuit PKJP de Fitbit Inspire 2 in bruikleen.

Scroll naar boven